tisdag 28 juni 2011

"det är alltid kult med thai"

Till ca 4 hungriga personer.

Ingredienser
1 blomkålshuvud
1 stor härlig purjolök
3 morötter
torr riven kokos
1 burk ekologisk kokosmjölk (kom igen den kostar typ 1-4 spänn mer än rainforestrape-taste)
färsk koriander
färsk thaibasilika (kan skippa om man vill spara lite pengar samt spara på THE THAI FEEL)
en halv citron
en bit ingefära
2 vitlöksklyftor
Kryddor: garam masala, thai-curry (lite rödare i färgen), lite grön curry pasta, KIKKOMAN-soja, lite salt kanske, lite svartpeppar, spiskummin, chili-flingor. (OBS allt detta går att spara på om man har en lite ledsen pung genom att köpa en bra grön curry pasta och soja)
Servera med äggnudlar eller ris.

Tillagning:
Skölj purjon så sanden försvinner, skär den sedan och ta med mycket av det gröna. Värm upp olja i en stor panna/gryta. Skär blomhuvet itu och bryt av lite random stora bitar av "buketterna" och häll i och rör om i pannan.Skippa den träiga-stam delen höhö. Skölj av morötterna och skippa att skala, det tar bara tid. Strimla morötterna lite slarvigt och skär sedan lite på ledden så att bitarna blir lagom enligt dig. Häll i och rör om. Strö över kokos och häll på soja. Skala och hacka ingefäran och blanda i, pressa i vitlöken. Klip eller riv i så mycket koriander och thaibasilika du vågar. Fega INTE med koriandern. Häll på kokosmjölken. Häll i currypastan, pressa i citronen, krydda och lägg på lock. Låt puttra tills grönsakerna är i den konsistens du gillar. Koka ris/nudlar/whatev medan du väntar på grytan. 


Tadaaaa!



steamy love


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar