söndag 26 juni 2011

MEGA BÖNSALLAD NOMNOM


(foto taget efter själva måltiden)
Bönsallad för typ 8 pers
Ingredienser: 
1 burk kikärtor
1 burk kidneybönor
så mycket du tycker är lagom av en påse frysta haricots verts
4 rödlökar 
4-6 tomater
färsk gräslök
olivolja
rödvinsvinäger
balsamvinäger (går att ta bara en typ av vinäger men det blir godare att blanda)
kryddor: salt, svartpeppar (grovmalen), lite oregano eller basilika kanske, salladskrydda.

Gör såhär: 
Åk hem till kompis/kompisar på sommaren och använd den frysta påsen som kylare av din svettiga kropp. När du kommit fram: skiva löken i typ halvmånar (så tunna du kan) och dränk den i vätskorna tillsammans med massa salt och peppar (så att den eventuellt fräna smaken av löken blir knäckt/ägd/whatev). Häll i de nästan tinade haricot vertsen och blanda väl. Skölj av baljväxterna, häll i, om du haft i för lite zåz så fyll på nu, allt ska vara dränkt. Skär tomaten i slarviga köttiga bitar och häll i. Rör om och krydda med mer peppar och kryddor. Klipp gräslöken och blanda i. Täck över skålen med exempelvis en matkasse (i plast alltså). Låt stå och dra tills Du inte orkar vänta mer. Tada!

Extra gott är att kombinera med:

en god tofubörjare och:
friiiends och annat gott, samt:
lite groddar å cigg till dessert.
:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar